God Strikes Back

Partea nr.3 (preferata mea) din seria "The genius of Charles Darwin" realizata de nenea Richard Dawkins.

3 comments:

  1. Da, l-am vazut ieri? O parte din el il vazusem mai demult (12:20-15:20) cu cucoana aia, Wendy.
    Pe net (youtube, bloguri etc.) exista multa propaganda religioasa, facuta mai ales de fundamentalisti evanghelici (neo-protestanti) si de musulmani. Catolicii si ortodocsii fac mai putin. La fel budistii, hindusii sau altii. Fiecare tabara isi are "starurile" ei. Dawkins e un "superstar" in tabara atee.
    Exista si cativa atei militanti romani pe net, unul e chira pe forum.fight.ro. Il cheama mihai1991. El a si deschs odata un topic despre candidatura lui Remus Cernea.
    http://www.youtube.com/user/mihai1991
    Tipul face kb la Respect Gym (deci e coleg cu unicornul Amarfei!) Clipurile lui mi se par cam naive si stangace. E swi cam pustan pt, asta, nare decat 19 ani.
    Mai este si o tipa atee, Cristina Rad, foarte populara (e si frumusica). Are deja vreo 2 milioane de vizualizari si mii de comentarii. Cred ca o parte din succesul ei se datoreaza si accentului romanesc f. puternic cu care vorbeste engleza.
    http://www.youtube.com/user/ZOMGitsCriss

    BTW, din cate stiam eu in liceele romanesti nu se preda teoria evolutiei in mod explicit. Cel putin asa era acum 2 ani, nu stiu daca Funeriu a schimbat ceva.

    ReplyDelete
  2. :)) Eu ma refeream la animatie - Backwater Gospel.

    Eu nu prea sunt ateu...adica inteleg punctul lor de vedere si sunt de acord cu multe lucruri, insa "controlul destinului" si chestii de genul nu le pot accepta. Ma rog, e discutie lunga, poate o sa avem ocazia sa vorbim pe tema asta ;)

    Cu nenea Unicorn am avut multe discutii pe subiectul asta, insa el este religios, chiar ortodox insa nu genul zelot retard ci genul care-ti spune de niste lucruri de care in viata ta nu ai auzit si priveste religia intr-un mod cu totul diferit fata de vasta majoritate.

    Chiar sunt curios de tipa, o sa ma uit si eu.

    Eu la liceu am invatat despre teoria evolutiei un mare cacat. Habar nu am care este situatia acum...tot e bine ca nu se preda creationismul ca si stiinta, cum vad ca practica unii imbecili.

    ReplyDelete
  3. Da, l-am vazut si pe ala. Foarte interesanta grafica. (Si nu e pentru copii.) Mi-a placut. Ai scris "scurt metraj" fara sa spui ca e desen animat asa ca am inteles altceva.

    Un clip cu un guru haios (un guru de internet!) in care incearca sa impace si capra si varza (teismul si ateismul). Citeaza o poveste de Osho:
    http://www.youtube.com/watch?v=qmFpHW7PC9o

    ReplyDelete